loader image
achameleonin_resize

Nano Tegnologie

Smart Skin

‘N Verkleurmannetjie kan die kleur van die vel verander, sodat dit óf in die agtergrond meng om weg te steek of uitstaan ??om sy gebied te verdedig en ‘n maat te lok. Die verkleurmannetjie laat hierdie truuk maklik lyk met behulp van fotoniese kristalle in die vel. Wetenskaplikes het egter gesukkel om ‘n fotoniese kristal- “slim vel” te maak wat van kleur verander na aanleiding van die omgewing sonder om ook in grootte te verander.

Die tydskrif ACS Nano publiseer navorsing onder leiding van chemici aan die Emory-universiteit wat ‘n oplossing vir die probleem gevind het. Hulle het ‘n buigsame slim vel ontwikkel wat reageer op hitte en sonlig terwyl hulle ‘n konstante volume handhaaf.

“As ek na ‘n verkleurmannetjie kleure kyk, het ek die idee vir die deurbraak gegee,” sê die eerste skrywer Yixiao Dong, ‘n Ph.D. kandidaat in Emory se Departement Chemie. ‘Ons het ‘n nuwe konsep ontwikkel vir ‘n kleurveranderende slim vel, gebaseer op waarnemings oor hoe die natuur dit doen.’

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aidan Rodriguez
Aidan Rodriguez
September 19, 2019 10:00 am

This looks very cool