loader image
US_MAIN_resize

gaming

Sega Genesis Mini

Sega kom ‘n bietjie laat na die neiging wat in 2016 afgeskop het. Maar om die traagheid te vergoed, het die maatskappy die beste weergawe van ‘n miniatuurkonsole tot dusver geskep. Die Sega Genesis Mini van R1,171.04 kry al die basiese dinge reg, met wonderlike, pragtige hardeware en ‘n verskeidenheid klassieke speletjies. Maar dit gaan ook ‘n stap verder, met aandag aan detail wat dit meer maak as net ‘n aangename plastiekkas: dit is ‘n viering van die belangrikste jare van Sega se lang geskiedenis.

Eerstens is daar die hardeware self. Met een oogopslag lyk die Genesis Mini net soos sy mededingers: ‘n verkrimpte weergawe van ‘n konsole wat dekades gelede uitgekom het. Dit is plastiek en speelgoedagtig, en Sega sê dat dit 55 persent van die grootte van die oorspronklike konsole is. Dit weeg byna niks. Op die bokant is die bekende “16 BIT” -logo in opgetekende silwer letters, saam met die voortydige “hoëdefinisie-grafika” wat reg op die omhulsel gedruk is.

Handleiding

Die Sega Genesis Mini het al die nodige funksies wat ons van retro-mini-konsoles kan verwag. Dit is in wese ‘n groot duimrit wat vooraf gelaai is met 42 retro-speletjies, toegedraai in ‘n plastiese dop wat soos die oorspronklike konsole lyk – net ‘n bietjie meer as die helfte van die grootte.

En die Genesis Mini doen amper presies wat hy belowe. Nintendo en ander vervaardigers vra hoe om dit te doen en vermy sommige van hul slaggate, maar struikel in nuwe.

Die twee ingeboude beheerders is volgens die oorspronklike ontwerp gemodelleer, en dit het my onbekend gevoel. Nog beter, hulle sit op redelike lang kabels sodat jy ‘n goeie afstand van die TV af kan sit – ‘n probleem wat ander mini-konsoles in die gesig staar.

Daar word ook rekening gehou met die gewone moderne toegewings. Die masjien kan via HDMI met vandag se TV’s gekoppel word, en dit word aangedryf deur ‘n mikro-USB – hoewel die Australiese en Europese weergawes van die konsole, vreemd genoeg, nie die USB-kragadapter self bevat nie. Dit is nie moeilik om te bereik nie, maar die rede waarom dit nie net in die kassie gegooi word nie, is vreemd.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana Lynch
Diana Lynch
September 19, 2019 9:52 am

Baie interessant