loader image
capture-17_resize

ruimte en astronomie

NASA Robitiese “Bye”

Daar is enkele dinge wat net mense in die ruimte kan doen. Die res kan aan robotte oorgelaat word. Om waardevolle tyd vry te stel vir ruimtevaarders wat aan boord van die Internasionale Ruimtestasie woon en werk, stuur ons drie robothelpers na die wentelende buitepos. Die kubusvormige Astrobee-robotte, wat in ons Ames-navorsingsentrum in die Silicon Valley in Kalifornië ontwikkel is, sal elkeen net so besig bly soos ‘n by wat rondom die ruimtestasie vlieg en die personeel help met roetine-take soos onderhoud en inventaris.

Die robotte sal ook navorsers op die grond help om eksperimente uit te voer, nuwe tegnologieë te toets en interaksie tussen mens en robot in die ruimte te bestudeer. Om te leer hoe robotte die beste in die omgewing van mense kan werk, sal die sleutel wees om die maan en ander bestemmings te verken.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolas Robertson
Nicolas Robertson
September 19, 2019 10:11 am

Great innovation