loader image
1-nanoantennas_resize

Nano Tegnologie

Nano Antenna

Navorsers van Sandia National Laboratories het klein, goue antennas ontwikkel om kameras en sensors wat hitte “sien” te lewer, duideliker foto’s van termiese infrarooi bestraling te lewer vir alles van sterre en sterrestelsels tot mense, geboue en items wat sekuriteit benodig.

In ‘n laboratoriumgerigte navorsings- en ontwikkelingsprojek het ‘n span navorsers ‘n nanoantenna-geaktiveerde detector ontwikkel wat die sein van ‘n termiese infrarooi kamera tot drie keer kan verhoog en die beeldkwaliteit kan verbeter deur donker stroom te verminder, ‘n belangrike komponent van beeldgeraas, met 10 tot 100 keer.

David Peters, ‘n Sandia-bestuurder en nanoantenna-projek, sê die tradisionele ontwerp van die detektor wat agter die kameralens sit of ‘n optiese stelsel van ‘n sensor, bereik die tradisionele ontwerp van die sensor.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kimberly Hart
Kimberly Hart
September 19, 2019 9:59 am

Baie interessante stuk