loader image
MXene_resize

Nano Tegnologie

MXene

MXenes – die groot familie van tweedimensionele (2D) oorgangsmetaalkarbiede en nitriede – het uitstekende fisieke eienskappe en het toepassings gevind wat wissel van energieopslag tot medisyne en opto-elektronika.

MXenes se inherente goeie geleidingsvermo√ę en uitstekende volumetriese kapasitansie maak dit ‘n baie aantreklike materiaal om tekstielgebaseerde, drabare elektronika (e-tekstiele) te vervaardig wat soos alledaagse kledingstukke gedra kan word. Dit vereis vervaardiging van geleidende garings wat vervaardig kan word deur eenvoudige en skaalbare verwerking en beskik oor meganiese eienskappe wat hulle sterk genoeg maak om geskik te wees vir die slytasie wat daaglikse tekstiele ervaar.

Daar was egter tot dusver geen uitgebreide studies wat die skaalbaarheid, vervaardigbaarheid en wasbaarheid van geleidende garings op MXene-basis ondersoek het nie.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cory Reyes
Cory Reyes
September 19, 2019 9:57 am

VERY INTERESTING READ